Anze Kopitar ägde matchen

Västerås – Mora 2-6 (0-2, 1-1, 1-3)

SÄSONGENS FÖRSTA BORTAVINST

Första målet för Anze Kopitar. Och första bortasegern för Mora. Det var en bra kväll i ABB Arena när Västerås besegrades med hela 6–2.

Första perioden: Vik började klart bäst. Hade en rad vassa chanser, men Morakeepern Linus Ullmark storspelade och höll rent. Det dröjde till lite drygt fem minuter var spelade innan MIK vaskade fram sin första chans, och den var riktigt bra. Men Peter Nolander fick ingen ordning på skottet i helt fritt läge, framspelat av Anze så klart. Nu kom Moramålen ändå. Först fick Anze Kopitar spräcka sin målnolla när stänkte in kvällens första mål i PP. Anze låg även bakom förarbetet till tvåan som gjordes av lillebror Gasper.

Andra perioden: MIK fortsätter att hålla undan för Västerås. Ökade på ledningen med 3–0 av Rob Ricci innan Viks Färjestadslån reducerade. Liksom i den första perioden hade hemmalaget en rad bra chanser. Men Linus Ullmark i MIK målet fortsätter att spela stabilt. Mycket böljande spel.

Inget snack om saken Anze Kopitar ägde denna match, hela 4 poäng ett mål och tre assist.Vik kom in i matchen i mitten av sista perioden genom mål av deras NHL spelare Patrik Berglund men innan detta hade Daniel Viksten gjort 1-4 med assist av Anze Kopitar. Vik tog ut målvakten ochTobias Ericsson kan sätta dit 5-2 i öppen kasse. Parick Björkstrand kan bara 7 sekunder senare fastställa slutresultatet till 6-2 efter ett riktigt snyggt mål, då han med en backhand lägger upp pucken i nättaket.

– Skönt att få sätta det målet. Mora har investerat mycket i mig och jag är med för att göra mål, säger Anze Kopitar.
Det här var en riktigt bra bortamatch av oss. Och den väckte många minnen, som att åka samma dag som matchen spelas och att åka buss.
Om nu Anze var glad för sitt mål märktes det så mycket. Desto gladare blev han när lillebror Gasper satt Moras andra mål strax före den första pausen.
–  Jag blev riktigt glad för hans skull. Det var hans första mål på den här nivån, säger Anze som fick en assistpoäng.

NHL-matchen mellan Berglund/Kopitar gick klart till MIK-forwarden.

– Han är för bra för mig, sa MIK-tränaren Patric Wener med ett skratt på frågan ”Hur bra är Kopitar?”

– Man är aldrig för bra för tränaren, kontrade kvällens kung som bidrog till tre sköna MIK-poäng.

***************

Första perioden: 0–1 (9.18) Anze Kopitar (Patrik Cedergren) spel fem mot fyra, 0–2 (17.30) Gasper Kopitar (Anze Kopitar, Alexander Hilmerson).
Andra perioden: 0–3 (9.16) Robert Ricci (Jonas Westerling, Jens Hellgren), 1–3 (9.36) Johan Larsson (Stefan Warg, Brady Leisenring) spel fyra mot fem.
Tredje perioden: 1–4 (0.35) Daniel Viksten (Anze Kopitar, Mikael Vikstrand), 2–4 (13.10) Patrik Berglund (Kenneth Bergqvist), 2–5 (17.57) Tobias Ericsson (Anze Kopitar, Mikael Vikstrand) mål i tom kasse, 2–6 (18.04) Patrick Björkstrand (Jonathan Johansson).
Skott: 28–27 (10–8, 13–11, 5–8).
Utv, Västerås: 3×2. Mora: 5×2.
Domare: Pierre Schilken, Luleå.
Publik: 3 686.
Laget: Linus Ullmark (Daniel Hansen) – Peter Nolander, Mikael Vikstrand, Johan Alcén, Tobias Ericsson, Mattias Beck – Tyler Gotto, Patrik Cedergren, Alexander Hilmerson, Anze Kopitar, Gasper Kopitar – Kalle Ekelund, Jens Hellgren, Daniel Viksten, Robert Ricci, Jonas Westerling – Christofer Schumacher, Patrik Björkstrand, Jonathan Johansson, Anthony Guttig – Jens Holmström.

Länkar: Dt.se  DalaDemokraten  MoraIK  Sportbladet  Expressen  Dragskott.nu   VikCentral                     Slagskott&sargstuds  HockeySverige  JeppesHockeytankar