Äntligen

Mora – Karlskoga 6 – 3 (1-0, 2-2, 3-1)

Mora slog Bofors som just nu är serieledare med 6–3 sedan det sista målet spelades in i tom bur av Tobias Ericsson som även gjorde det första målet efter ca en minut i matchens början. MIK gjorde en av säsongens bästa matcher och totalt sett var det en riktigt bra hockeymatch, där den stora publiken (4 253) verkligen fick valuta för entréslanten. 16 skott av MIK blev 6 mål= effektivitet. Matchens stora behållning var Anze Kopitar som svarade för två assist och ett mål. Assisten till 2–1 och 3–2-målet var det världsklass på. Bobby Ryan bevisade för åttonde gången att han kan göra mål, på hans åttonde match för MIK. Tyvärr avslutades matchen med att Bofors fick lov att bevisa att de är riktiga svin, med en riktigt praktslagsmål, med 110 utvisningsminuter som följd.

– Med tanke på alla chanser vi hade tycker jag vi vann rättvist, säger Moras tränare Patric Wener.

_________________________________________________________________________________

Första perioden: 1–0 (1.17) Tobias Ericsson (Daniel Viksten, Mattias Beck).
Andra perioden: 1–1 (10.36) Marcus Johansson (Niklas Arell, Eddie Larsson), 2–1 (11.28) Gasper Kopitar (Anze Kopitar, Bobby Ryan), 2–2 (14.19) Marcus Nilsson (Marcus Johansson), 3–2 (17.58) Anze Kopitar (Bobby Ryan).
Tredje perioden: 4–2 (3.41) Mattias Beck (Daniel Viksten, Tobias Ericsson), 4–3 (10.52) Kristoffer Näslund (Ken–Andre Olimb, Nicholas Plastino), 5–3 (15.49) Bobby Ryan (Gasper Kopitar, Anze Kopitar), 6–3 (18.13) Tobias Ericsson mål i tom kasse.
Skott: 16–27 (5–9, 7–9, 4–9).
Utvisningar, Mora: Lukas Bengtsson 2, Jonathan Johansson 2, Kalle Ekelund 2, Peter Nolander 2, Jonas Westerling 20+5, Christofer Schumacher 20+5, Sonny Karlsson 2+2, Bobby Ryan 2.
Karlskoga: Martin Sandgren 2, Alexander Viklund 2+20+5, Pathrik Vesterholm 2, Ponthus Westerholm 20+5, Ken-Andre Olimb 2+2.
Domare: Niclas Johansson, Södertälje.
Publik: 4 253.
Laget: Daniel Hansen (Ervins Mustukovs) – Peter Nolander, Patrik Cedergren, Daniel Viksten, Tobias Ericsson, Mattias Beck – Lukas Bengtsson, Patrik Andersson, Gasper Kopitar, Anze Kopitar, Bobby Ryan – Kalle Ekelund, Jens Hellgren, Patrick Björkstrand, Jonas Westerling, Sonny Karlsson – Christofer Schumacher, Jonathan Johansson, Viktor Lennartsson – Jens Holmström.

Länkar: Dt.se   Sportbladet   Expressen   Dragskott.se   HockeySverige  DalaDemokraten  MoraIK